Ye, korang!!! tahu tak menu asam pedas nih dah ada dekat Port Dickson. Tak perlu nak travel jauh-jauh sampai ke selatan nak cari menu asam pedas ini lagi. Best nyer!

Perbezaan di antara asam pedas utara Malaysia dan selatan Malaysia ialah penggunaan asam. Asam jawa yang pekat lebih biasa digunakan di negeri selatan dan asam gelugur atau asam keping lebih biasa di negeri-negeri di utara.

Tambahan pula,  terdapat juga kawasan-kawasan lain di negeri Melaka dan Johor mempunyai resepi asam pedas yang berlainan. Terpulang kepada citarasa masing-masing untuk menyedapkan lagi masakan mereka. Ianya sangat berbeza dari sudut rasa dan tekstur.

Setiap kali melihat masakan asam pedas, memang agak sukar untuk menolak. Lebih lebih lagi jika ianya dimasukkan sekali kacang bendi. Menu ini sangat sesuai dimasak dengan Ikan Pari, Ikan siakap dan Ikan Mambong.

Setiap kali melihat menu asam pedas  memang agak sukar untuk menolak. Macam pepatah melayu pernah berkata ‘rezeki jangan ditolak’. Menu asam pedas ini memang sesuai dijadikan sebagai menu tengah hari dan malam. Lebih lebih lagi jika ianya dimasukkan sekali kacang bendi dan kuah yang likat dan pekat. Confirm tambah nasi lagi! Hirup-hirup kuah asam pedas. Layan beb!

Asam Pedas Ikan Pari

Jika Anda ingin menikmati masakan asam pedas di Port Dickson, singgah sebentar di TapaqKing Ikan Bakar kami menyediakan masakan Asam Pedas antara yang terbaik di Port Dickson. Selain itu, terdapat variasi menu lain-lain yang korang wajib cuba bila dah sampai di sini.

Jangan lupa follow kami di:

Facebook: TapaqKingIkanBakar

Instagram: TapaqKing

Website: tapaqking.com 

Tiktok: @tapaqkingikanbakar

Korang nak tahu menu-menu baru dan info terkini dari kami, jangan segan silu untuk simpan nombor kedai kami dalam contact list telefon korang. Korang boleh WhatsApp atau hubungi kami untuk sebarang pertanyaan yang lebih lanjut : 011-6330 3644